torsdag 24 september 2015

Nystädat

Idag har det städats här hemma, så himla skönt när det är fint och alla saker ligger på sin plats igen. Älskar att ha ett rent och nystädat hem, synd bara att alla i familjen inte tänker som mig, Hahahaha 
Vardagsrummet som för ett tag sen, fick rena fönster, andra gardiner och plädar, nu ska vi bara bunkra upp med ljus med så är vi redo för hösten. 


Sittpuffen man kan skymta nere i högra hörnet kommer från R:s farmor den och en till som inte syns köpte hon och hennes man för länge sedan. Båda puffarna fanns i deras hem när min man var lite. Så himla kul med personliga saker som man har en anknytning till och alla minnen. Det är helt underbart!

En liten kik i hallen som med fick sig ett lyft, tavlan som står i hörnet införskaffades i går och ska upp i Millas rum, perfekt nu när hon har börjat att lära sig att intressera sig för läsningen. Hon bara älskar att gå i förskoleklass, det är stort för en lite tjej det. 


Ta hand om er!
Kram

tisdag 22 september 2015

Torkade nypon

Idag prövar jag att torka nypon. Har länge velat pröva men inte tagit mig tid innan. Ska bli himla spännande att se resultatet. Barnen gillar ju nyponsoppa och jag tänkte att det borde jag kunna fixa själv, en utan massa tillsatser i och en massa socker i. 
Prövar bara några till att börja med, ifall det inte blir bra så har jag fler nypon utanför dörren. 

Hittade även lite hasselnötter som ska prövas att torka, men de behöver inte ligga i ugnen för att torka så de får stå på ett varmt ställe bara. 
Spännande att se resultaten sen. Hassel har vi ju i mängder så om det funkar är det ju himla kul. 


Ta hand om er!
Kram


måndag 21 september 2015

Höst

Nu kan vi väl säga att hösten verkligen är här. Härlig klar frisk luft är det ute nu. Gillar hösten, naturen visar sig från ännu en fin årstid. 
Var iväg förra helgen till handelsträdgården och handlade lite Ljung, prydnadskål och några cyklamen tanken var att det skulle planteras när vi kom hem, men kroppen ville annat så jag låg med feber i fem dagar, riktigt segt måste jag säga. Nu är det bara en riktigt seg förskylning som hänger kvar i kroppen. 

Men nu i helgen kom blommorna äntligen ner i jorden + plus lite träd mannen fick när han fyllde år. Så nu hoppas vi på att träder växer bra och ger oss mycket frukt i många år. ( när de har blivit lite större)

En liten bild på höstplanteringen. 


Ta hand om er!
Kram

onsdag 9 september 2015

Semester

Dags att uppdatera lite här inne, ibland blir det så att det riktiga livet kommer imellan uppdateringarna. Så blev det nu,  men vi lever och mår bra, vi har njutit av sommaren, semester på Öland och nu allra sist var jag i väg med mina fina systrar en vecka i Kroatien, en semester som mest bestod i att ladda batterierna, äta, bada, sola och njuta av gammal aktiektur. Vi har helt enkelt haft det riktigt superbra, vi landade i natt på svenskmark och måste säga att det var helt underbart att få komma hem och se familjen igen. 
Var på en båttur ena dagen och badade i en jättemysig vik, vattnet var alldeles turkost. 
Vi hittade en supermysig lägenhet precis intill havet, bättre kunde vi inte ha fått det. 

Nu är jag mer än redo för hösten med allt vad den erbjuder, förut är en tjejkväll ska bli så himla roligt att träffa alla äta och kanske dricka lite gott vin. Sen rullar ju vardagen på i en faslig fart, jobb, skola och dagis dagarna rullar på. Men skönt när vi kommer in i rutinerna igen. 

Idag ska fönstrena tvättas och det ska murras till lite här inne, känner att det är dags att mysa till det lite här hemma, nu kan vi ju elda i kaminen igen, mannen tjuvstartade lite med det i veckan nu när jag var borta. Så himla mysig årstid som väntas nu. Hög och klar luft, fina färger på träden väntas. Ja jag är helt enkelt redo för hösten nu och allt vad den har att erbjuda. 

Ta hand om er!
Kram