tisdag 17 mars 2015

Snödroppar och blåsippor.


Igår när Ragge och jag tog en promenad så hittade vi både snödroppar och blåsippor, underbara vårtecken om ni frågar mig. 
En liten bukett med snödroppar fick följa med hem. 
Så härligt att kunna plocka in en lite del av våren!
Blåsipporna därimot fick vara kvar i skogen, har för mig att de är fridlysta de var det i allfall när jag var mindre (om jag inte minns helt fel. 


Idag är alla barn hemma, blev lite ändrade planer då jag fick hämta stor i skolan tidigare idag. Får dock hoppas på att det inte blir något av det onda. Och som det verkar just nu så är det redan bättre. 


I söndag var mannen och jag i Ullared och shoppade lite, så skönt att bara komma iväg han och jag lite, lite egentid så där en söndag. 
Och fynd gjorde vi bland annat detta. 
Har letat efter sådana glasburkar med lock sen förra året men tyckt att de jag har hittat på nätet har varit lite fördyra, men i Ullared fanns de för en billig peng. Perfekta till sommaren när man vill kunna dricka lite god saft ute utan att få getingar eller flugor i drickat. Glasbruken med tappkran är med en sak jag har letat efter länge men tyck att de jag har hittat har varit fördyra. Den kommer komma väl till andvändning i sommar till kalas och fest. 

Barnen fick liknande muggar med lock fast i plast. Hur bra som helst att slippa oroa sig för att de ska tappa sina och skära sig på glaset. 

Nu ska det fortsättas att fixa och dona här hemma. I helgen vankas det kalas i dagarna två. 

Ta hand om er!
Kram


Inga kommentarer: